søndag 15. april 2012

ORFILA VINEYARDS AND WINERY

I dag bestemte vi oss for å kjøre på søndagstur. Uten en anelse om hva vi skulle finne på eller hvor vi skulle dra, hoppet (ha-ha) vi inn i bilen og la på hjul. Vi begynte å kjøre østover og litt nord, altså innover i landet, bare for å starte med litt sightseeing. Det var søndag og panservær, og da slo tanken oss; hva er vel bedre enn å besøke en vingård? California er jo kjent for sine enorme vingårder og mange vinsmakerier. Og vi har aldri vært på en, så det var en flott idè! Margarita, min gamle PW-trener, tipset meg om et fantastisk sted ved navn Orfila for lenge siden, og vi visste sånn cirka hvor det var. Etter å ha kjørt litt for langt og litt for feil, og spurt en dame om hun visste hvor det var, kom vi endelig frem til Orfila Vineyards. Slik går det når man nekter å bruke GPS og heller kjører etter hjertet. Jeg synes det er spennende, det er da man finner de største skattene. Etter hvert fant vi ut at det ligger bare 30 minutter fra leiligheten.

På Orfila Winery var det masse mennesker som drakk vin og drev med vinsmaking, vær som lignet sommer, live musikk som sto perfekt til omstendighetene, voksne som feiret bursdag og danset, barn som lekte, og folk som hadde piknik på plena. Det var et nydelig sted med nydelig stemning og masse nydelig vin.

Ut mot vin-åkrene.

Det kostet 10 dollar (ca. 60 kroner) for å smake 6 typer vin. Og det var ikke akkurat grådige glass. Herlig! 

En 2007 Muscat Canelli. En deilig søt hvitvin som var en sommerdag verdig. Manglet bare jordbærene.
Vi trodde de serverte mat der, men endte opp med en baguett og mozzarellaost. Det var egentlig perfekt tilbehør til Muscaten.

Mange feirer sine bryllup her.

To karer som spilte veldig fin musikk.

Labbetuss har flyttet til USA.

Fikk meg også en venn fra Frankrike! Han har bodd her i 20 år og jobber som kokk. Jeg glemte å spørre om hvor, heldigvis fikk jeg navnet hans og kan spørre på Facebook. Alltid morsomt å bli kjent med nye mennesker.


VIN + SOL + GOD STEMNING = LYKKE :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar