onsdag 4. januar 2012

MULTIKULTURELL JULAFTEN

Julaften 2011 ble feiret på helt utradisjonelt vis, sammen med helt andre mennesker i et helt annet land. I en liten leilighet var folk fra hele fem nasjoner samlet. Vi fikk servert ungarsk gløgg og masse god mat, hovedsaklig ungarsk, men også med smaker fra Brasil, USA og Norge (vi hadde med lakseruller som falt i smak og mer til!). Det ble spilt poker og cranium, og vi lærte litt om hvordan julaften feires i andre land. I Ungarn f.eks., har de en usynlig Jesus Jr. som plasserer juletre og julegaver på selveste julaften mens barna spiser middag. Morsomt! Nissen får de kun besøk av 6. desember. Hvordan amerikanerne feirer jul har vi jo alltids lært fra TV og film. Det er rart hvor forskjellige tradisjoner vi har. Uansett, kjempehyggelig aften med fantastiske mennesker, som også har flyttet hit fra andre land og hver dag jobber knallhardt på Project Walk.

Vertinnen, Noemi fra Ungarn, lagde disse kortene hvor det står god jul på ungarsk, engelsk, norsk, kinesisk og portugisisk (you know, Brasil). Den kinesiske har jeg litt problemer med å uttale altså.
Pokergjengen!

Fra Ungarn: Janos the poker king.

Men, brasilianske Hugo gikk av med seieren. Her med søsteren Evelise.

Britney og meg.

Her serveres det mange forskjellig matretter.

Gavedryss.

Meg ved siden av vakre Evelise.

Våre cranium-motstandere som til slutt vant hele greia. Noemi, John, Olivia, Jennifer, Trevor og Janos.
Etter julefeiringa kjørte vi til ei gate Marianne viste oss. Noen tar julepyntinga all the way. Dette er sååå amerikansk, minner meg om julehuset til familien Griswold.

Et lysende reinsdyr kunne jeg tenkt meg å hatt hjemme i Norway.

Julekuler lagd av Iselin og sølvdekorasjoner fra Tante Toril fikk plass på den fine julepinnebusken vår.

Ha-ha, her har Brit linet opp forskjellige norske ting vi har fått, sammen alle de koselige julekortene som har kommet posten. Er så hyggelig å få post, en sjeldenhet i disse data-tider!

Dette kom litt sent, men bedre sent enn aldri (bilder fra nyttårsfeiringen kommer.. I løpet av året). Selv om julaften ikke ble feiret med alle tradisjoner og familien der hjemme i landet vårt, var det helt klart en minneverdig og spesiell feiring.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar