onsdag 25. januar 2012

NORGESBESØK

Det er alltid like hyggelig å få norgesbesøk!
Her ankommer supertantene, tante Janne og tante Toril, LAX.

Og sannelig får de en pangstart på California-besøket da temperaturmåleren viser rundt 25 grader. Nedstøvete sandaler tas frem og ullsokker legges bort. Noe som ble gjort i en fei.


ELSKER AT DET KAN VÆRE SOMMERDAGER I JANUAR!<3

søndag 22. januar 2012

UNIVERSAL STUDIOS & NIGHTWISH

Lørdagen i Universal Studios var fantastisk. Himmelen var nesten helt blå og sola skinte. Selv om jeg har vært i L.A. mange ganger før, har jeg aldri vært i denne parken. Den var like flott som alle andre parker rundt omkring her! Her var det masse morsomt å gjøre, noe for enhver alder. Siden vi skulle på konsert rakk vi ikke å være med på alle attraksjonene, men vi gikk gjennom 'House of horror' og ble skremt vettet av. Det var stappmørkt, mumier, Frankensteiner og øksemenn kom hoppende frem fra hver en krok. Vi så Shrek i 4D der setene ristet og sprutet vann og luft på gjestene. For min del ble det bare 3D, men det var kult det og! Anbefaler alle som besøker L.A. en tur hit.
 
Hvem sa storm og regn..? Det var ikke så mye som frisk bris og yr en gang.
Universal Citywalk, en liten handlegate utenfor Universal Studios.

Jeg fikk et kyss av Dora. Ser ut som hun prøver å spise meg.

Jeg møtte gjengen fra Shrek.

Donkey var kul. Han sa han likte hårsveisen min, og så ville han gi meg nummeret sitt.

Alt er så fint og gjennomført i alle parkene her.

Politibil med en slags enorm megafon på toppen.

I Krustyland, Simpson-familiens tilholdssted.

Homer var også begeistret for sveisen!

Marge også.

Vi var i England en svipptur.

På kvelden gikk vi til amfiteateret, som befinner seg inne i Universal S., for å høre Nightwish spille. Det var den største konserten de noensinne har hatt i USA. Det skal litt til for et finsk band å fylle enorme saler i USA, men det var ganske folksomt altså. Konserten var fantastisk, Nightwish innfridde alle forventninger. Jeg har aldri vært blodfan, men dette var bra! Følte jeg var i et fantasy videospill, i filmen Braveheart (de bruker elektrisk sekkepipe), på teater, og på rockekonsert på en og samme tid. De lager god musikk. Jeg vet det er mange som gleder seg til de besøker Trondheim i sommer. Ta turen, det er verdt det!

Fine plasser i Gibson Amphitheatre.

Nightwish!


Citywalk by night.

Check! - da kan jeg krysse av Universal Studios på to-do-lista mens i USA. 

fredag 20. januar 2012

OVER THE HILLS AND FAR AWAY - TIL L.A.

Weeeee, i morgen (lørdag) bærer det av gårde på heldag i Universal Studios og konsert med Nightwish der på kvelden! Har aldri vært i US før, så det blir spennende. Hører det er kult. Konsert med Nightwish tror jeg også blir kult! Den eneste ulempen - det er faktisk meldt storm og regn (i èn dag) og jeg tror konserten er utendørs. Men her har de to ordene, storm og regn, en annen betydning enn hjemme. Vi ville kanskje kalt det frisk bris og yr? Ha-ha. Vil tro det blir en topp dag, uansett vær.
 

ZINFANDEL TUESDAY

Okei da, egentlig var det Taco Tuesday på Cabo grill, men ettersom det var tirsdag og fridag, ble den døpt om til Zinfandel Tuesday. Det er januar og "vinter", vi sitter ute på en takterrasse og nyter sola, utsikten, hvit zinfandel og deilig tacos. Herlig!

Mmmm, sol.

Å gå på kino i USA = NO PROBLEM. Tilretteleggingen her kan egentlig oppsummeres med få ord: alt er tilgjengelig for alle overalt. Her sitter jeg fint plassert midt i salen på Regal kino i Oceanside uten å ha spurt om noen kan hjelpe meg i heisen fordi man må bruke nøkkelkort, uten å be noen fjerne et sete eller to for å gjøre plass, uten å komme inn en eller annen bakvei, uten å sitte nederst der ingen egentlig vil sitte, uten å tiltrekke mer oppmerksomhet enn nødvendig. Du ruller ubemerket inn på et platå midt i salen, det er seter foran og bak deg, og det er seter ved siden hvor venner kan sitte. Du er faktisk prioritert. Enkelt, hva? Null fjas og mas etter hjelp til ditt og datt. Hvorfor er det ikke mulig å få til noe lignende i Norge, et av verdens beste og rikeste land?


SÅ ENKELT, SÅ ENKELT...

torsdag 19. januar 2012

NORWEGIAN CUISINE

Forrige lørdag var det duket for middag hjemme hos oss - norsk cuisine og noen glass vin. Det kan ikke bli bedre! Vi inviterte en gjeng i fra PW, og Britney sto over grytene i to dager. Vi lagde koldtbord med blant annet snitter med karbonade og erterstuing, egg og kaviar, eggerøre og røkt laks, og tortillaruller med røkt laks inni. I tillegg hadde vi litt mer unorske retter som mangosalat, og roastbeef, asparges og potetsalat på menyen. Det meste selvføølgelig hjemmelaget. Koldtbordet ble en heidundrende suksess, der den norske kaviaren gikk ned på høykant. Hos enkelte.

Fine middagsgjester.

Noemi, Jennifer og Eliana nyter maten på stua.

Team Brasil.


Vakre blomster fra en av gjestene.


En ting er sikkert, norsk mat faller i smak hos de fleste. Tror de likte leiligheten også!

RÅTT!

En slik skulle alle med en ryggmargsskade hatt! Jeg har sett lignende roboter før, men har aldri sett det bli brukt som en del av rehabilitering. Dette kunne betydd slutten på mange fysiske problemer en ryggmargsskade fører med seg. Psykiske også. Tenk så enkelt (etter mye trening sikkert), bare å koble seg på roboten og rusle seg en tur ut. Per i dag finnes det elektriske stårullestoler hvor man kan reise seg opp få litt tyngde på beina og samtidig komme seg rundt, men det er fortsatt ikke å gå. Dette er en helt annen verden. Den går for deg! Man kunne startet med gåbevegelsen som rehabilitering rett etter en skade.. Hmm.

Så det akkurat på nyhetene, sjekk videoen HER.


DETTE HADDE VÆRT NO'!

lørdag 14. januar 2012

KALORIBOMBE!!!

Etter atter en uke med hardkjør på Project Walk, fant vi ut at vi fortjente å fylle opp magen med noe godt. Og det er uproblematisk i dette land. Vi fikk anbefalt Island Fine Burgers og dro dit for å spise ekte, amerikansk hamburger med en smak av Hawaii. Man skulle tro at sjokket over størrelsen på porsjonene de serverer her begynte å gå over nå, men vi blir fortsatt like sjokkerte. Jeg synes alltid det er litt morsomt (og skremmende!) å lese kaloriinnholdet i hver enkelte rett.

Cheddar cheese fries. Denne forretten inneholder "bare" 3000 kalorier...

Jeg spiste burger med masse godsaker på, og løkringer. Med til sammen 1800 kalorier..

Ferdigspist og stappmett. Selv om halvparten ligger igjen på bordet!

Dette er ikke noe jeg ofte tillater meg, men en gang i blant er en skikkelig saftig burger det beste som finnes. Jeg spiser som regel det jeg ønsker å spise, men mitt "mat-motto" er ALT MED MÅTE. Og når jeg leser kaloriinnholdet på steder som dette, er det kanskje bra! Dette går jo helt fint en gang i blant, men hvis man er svake for fristelser, er det skummelt. Spesielt i USA, hvor fristelser som dette finnes rundt hvert et hjørne. Hvis jeg hadde spist halve forretten, hele burgeren og løkringene, hadde jeg kommet opp i hele 3300 kalorier på ett måltid. Pluss brus. Det er rått! Og det hjelper heller ikke at servitøren kommer løpende med en ny bøtte brus så snart den første er halvtom. Her i USA er det alltid gratis påfyll på brus. Britney hadde chips til burgeren, og de var også endless, altså ubegrenset påfyll. Dette er fråtsing i mat...

Vet dere hva den amerikanske servitøren vår sa da vi syntes det var enorme porsjoner? "Det er kanskje ikke så rart at så mange amerikanere er overvektige". Nei, det er kanskje ikke så rart.

fredag 13. januar 2012

I LOVE PROJECT WALK

På varme dager som i dag åpner de portene. Det gjør det egentlig bare varmere, men hva er hyggeligere enn å få inn litt sollys? Vi har tross alt en "big ass fan" i taket, den heter faktisk det, men alle liker varmen bedre.

Heey, jeg kom på tavla igjen! Det må jo bety noe;)

Her gjør vi hands & knees for å trene triceps (som er heller fraværende) og overkropp. Det er egentlig en basisøvelse, men jeg har på en måte unngått den siden "ryggskaden" som gjorde halve ansiktet mitt numment.. Er ikke bare skeptisk, men livredd, for at det skal skje igjen. Har aldri i mitt liv hatt så vondt (som jeg kan huske). MEN kroppen MÅ venne seg på å være i hvilken som helst positur uten å gå bananas.

Ny øvelse! Her trener jeg rumpa mi siden den har gjenoppstått. Eller min "badunkadunk" på god, amerikansk slang. Ha-ha, lærer mye rart her.

Og seeeee så glad Tonje er når hun får trene. DO you blame her???

Trener på å sitte.. Skulle tro at det å sitte ikke er vanskelig i det hele tatt, det samme som å stå og gå og alt det andre som egentlig skal gå automaisk, men når man bare har delvis eller ingen kontakt med musklene som stabiliserer blir jo balansen helt på trynet.

Vanskelig! Jeg tror dette er det strakeste jeg noen gang har sittet, men hvis dere sitter slik, vennligst rett dere opp og ikke bare bli hengende på ryggraden. Det er ikke bra for noen.

Så, treningen går fremover og jeg prøver stadig nye ting. Siden jeg har vært på PW syv ganger før, har jeg gjort de fleste øvelsene før, men jeg mener nytt etter to fæle skader. Allikevel har jeg hele tiden gjort det jeg føler er det viktigste - stå og gå. Så lenge jeg får gjøre det, er jeg happy! Og jeg føler det går fremover for hver uke, sakte men sikkert. Det står jo blått på svart på tavla! Jeg vet ikke om noen egentlig skjønner hvor mye dette betyr for meg, det er bare trening liksom.. Bortsett fra det åpenbare, som er familie og venner, betyr det ALT.


THE SKY IS THE LIMIT.

VERDENS-VENNER!

Nå på nyåret har vi vært så sosial som aldri før. Mine tidligere PW-besøk har alltid vært så kortvarige og da har jeg liksom ikke hatt tid til å bli kjent med så mange. Siden mange av klientene på PW er tilreisende, enten fra andre steder i USA eller fra andre land, finner de ofte sammen på fritiden også. Mange bor jo her i flere måneder og litt sosialisering bortsett fra treningen må til. Og det som er så herlig - været tillater at du drar hvor du vil, når du vil. Ingen snøstorm, regnstorm, holke, snøslaps, eller iskald vind stopper deg. Som det altfor ofte gjør hjemme i nord. Da blir jeg heller inne liksom.. Vi er i alle fall heldige med vår californiske "vinter". Litt grå himmel og regn i desember er alt vi har sett av vinteren deres. Nå er det godt over 20 grader og det føles som sommer!<3

Vi var på Olivia's avskjedsmiddag på BJ's ølbryggeri & restaurant. F.v.: John, Olivia, Britney, meg, Jennifer, Trevor, Janos og Noemi.

Boys will be boys.

Vi feiret trener Kathi's bursdag. Jeg må innrømme at det er fryktelig deilig å kan sitte utendørs til sent på kveld selv om det står januar på kalenderen!

Her traff vi også Margarita. Som alle savner å møte på PW om dagene!
Vi ba med oss Margarita og flere trenere på Flying Pig bar & kjøkken, en gourmet-restaurant i Oceanside. Fantastisk mat, fantastisk gjeng! Klient Matt og trener Michelle.


Alltid hyggelig med noe godt i glasset på en tirsdag.
På avskjedsmiddag, i form av ekte italiensk pasta, hos italieneren Paolo. Trenere og klienter i fleng.
Meg og Paolo.

Har fått meg venner og bekjente fra hele verden, noen med stående invitasjoner til deres hjemland. Kanskje blir det mange ferieturer når jeg kommer hjem?

søndag 8. januar 2012

GO BIG OR GO HOME

Treningsmessig har 2012 vært et fantastisk år for meg! Det kunne stått 2011 også, men den første uka av 2012 har faktisk vært helt topp. Ha-ha. Jeg har hatt mine beste spaserturer noensinne. Følelsen av at det går fremover er deilig, spesielt med tanke på at tiden går fryktelig fort. Plutselig er det juni og tid for hjemreise. Vi var på et avskjedsparty for en PW-klient i går. Før eller siden må alle reise hjem fra PW, enten fordi de er fra et annet land eller på grunn av penger, men ingen er egentlig noen gang helt klar for å reise fra PW selv om de vet den dagen kommer.. Når jeg tenker på det gruer jeg meg allerede. Spørsmålet er alltid det samme, og det er jeg helt sikkert ikke alene om: Hvordan skal jeg få til all denne treninga da??? Èn ting er sikkert, det skal ikke, KAN ikke, bli treningsstopp!

Uansett, her er den beste gåturen ever. Jeg vet det fortsatt ser ganske likt ut som før, men det er ikke det skjønner du. Magen, ryggen og stumpen er sterkere og holder kroppen mye rettere, og høyre fot, som alltid har vært godfoten, går nesten av seg selv. Ja, snart svever jeg langs gulvet. Videoen er litt lang, men hey, da har du noe fornuftig å bruke arbeidsdagen til. Enjoy. (Hadde problemer med opplastingen, håper den funker).


Elsker Michelles innlevelse - Go big or go home!


Denne ståøvelsen er min favoritt. Føler jeg blir noen centimeter lengre for hver gang.

For å klare å løfte føttene enda bedre når jeg går, må jeg styrke hoftebøyeren, eller hip flexeren på godt amerikansk. Det gjør jeg her. Foten trekkes bak og jeg drar den frem.

Også en hip flexer-øvelse, bare med tyngdekraften i mot meg. Føttene mine er små, men sannelig er de tunge å løfte rett opp i lufta!

Noe nytt vi prøvde. Trener overkropp mens jeg står.


IT'S GONNA BE A GOOD YEAR.
I CAN FEEL IT!

lørdag 7. januar 2012

NYTTÅRSAFTEN 2012

Nyttårsaften ble feiret sammen med masse hyggelige mennesker fra PW på flotte Sheraton Hotel i Carlsbad. Hotellet ligger like bak Legoland og det var meningen vi skulle se rakettoppskytingen derfra, men tjukk tåke gjorde det nesten umulig. Det var såvidt vi så det blinke i forskjellige farger. Det hadde egentlig ikke så mye å si, jeg var uansett mest spent på den fem-retters middagen som ventet. Neida, vi spiste ikke midt i natten, siden rakettoppskytingen var i Legoland startet den klokka 6 for barnas del, så det var masse tid for middag etterpå. Vi fikk et privat rom inne på restaurant Twenty/20 grill og vinbar på Sheraton, hvor vi ble servert deilige gourmet-retter med vin til. Med forskjellig godt i glasset ble det en morsom kveld, og selvølgelig med den tradisjonelle amerikanske nedtellingen til midtnatt.

Nei, det regner ikke (det gjør det jo nesten aldri her), men noen ganger er tåken fra Stillehavet så fuktig at den føles som duskregn. Den er også så tjukk at man ser nesten ingenting, i alle fall ikke raketter på himmelen!
 
Her er den fine gjengen vi har vært en del sammen med i det siste. Vår "PW-familie".

Meg og Janos, som har gjort seg klar til en deilig fem-retters middag.


Nyttårsfjær og hatter er på!

Noemi og Janece koser seg med godt i glasset. Elsker sånne levende bilder!


Jennifer og Trevor.

Hugo og Britney.

Noemi og meg med våre nyttårsroser som alle ladies fikk ved årsskiftet.

Såå, jeg vet det allerede er 7. januar, men 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 - Happy New Year!:)