torsdag 14. juli 2011

KJØKKEN I HUS

Da er endelig kjøkkenskapene på plass! Igjen kom to karer som var effektiviteten selv. De monterte og installerte IKEA-skap i en fei. Vi hadde sikkert vært ferdig med en skuff på den tiden de brukte på hele kjøkkenet. Men så var jo de rutinerte karer som lever av å skru sammen IKEA-kjøkken.

Må si meg veldig fornøyd med mitt egetdesignede kjøkken. Profft. Det mangler fortsatt hvitevarer, fungerende vask og blandebatteri, og litt finpuss, men kjøkkenet er i alle fall i hus! Dette er mitt tøffe "brannmannskap" som matcher betongen utmerket. Den blå plasten avdekker selvfølgelig grå aluminium.













Originalplanen var å installere en integrert ovn med separat koketopp, men siden alle elektriske ovner krever 220V og det i USA brukes 110V overalt, ble det for dyrt å legge en større kabel fra Britneys rom, der sikringsskapet befinner seg, til kjøkkenet. Det hadde heller ikke sett fint ut siden resten av det elektriske anlegget er skjult. Sparte til gjengjeld mange $ ved å kjøpe en komfyr som går på gass. Og sånn er det bare når man må jobbe med det man har. Den hvite plasten på ventilatorhetta avdekkekker selvfølgelig rustfritt stål.
Et problem som oppsto var den nedkappede barløsningen som i utgangspunktet skulle dekkes av benkeplate. Men hvis dere ser til venstre ved pålen, er det en åpning på om lag 5 cm, og da ville ikke benkeplaten fylt ut hele bredden av baren, og det ville også blitt en skjøt der denne slutter. Benkeplaten er en IKEA standard og kommer i ferdig lengde. Noen alternativer: Bygge ut pålen til der benkeplaten starter, bygge baren opp til samme høyde som benkeplaten, eller det enkleste, la det være som det er. Benkeplaten har den samme aluminiumskanten hele veien rundt, så why not? I såfall må Mr. Danny må ta seg en tur med vateret sitt og justere baren litt, men det er en smal sak. Det er en tenketanksak (for dere som er Harry Potter-fans som meg). Off to the tenketank!













Er alt i alt veldig fornøyd. En mye mer åpen og luftigere løsning. Tenkte på dette med skapplass og det kan se ut som det blir lite, men det er virkelig begrenset hvor mye to personer som spiser knekkebrød fra IKEA og drikker kaffe og te, trenger på et kjøkken. Og det meste i hvitt selvfølgelig. Hvitt, hvitt, hvitt<3

Selv sårede soldater trenger mat i magen. Var jeg tvunget til å velge èn favoritt-matplass, måtte jeg sagt Chipotle. Det er fast food i sunnversjon. Dette er drømmebollen fra himmelen: Chipotlekylling, ris, hjemmelaget guacamole og salsa, salat, tomat, ost, mais og rømme. Med nystekte tortilla chips toppet med et slags sitronsalt som tilbehør, mmm!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar